Nieuwsbrief januari 2024

 

Middels deze weg willen wij jullie allemaal nog de allerbeste wensen wensen voor 2024 en dat het maar een mooi sportief jaar mag worden voor iedereen.

In deze nieuwsbrief willen wij graag wat  nieuwe ontwikkelingen en activiteiten onder de aandacht brengen

 

Bixie en Friends:

Vanaf dit jaar starten wij met een nieuw lesprogramma namelijk Bixie en Friends. Paardrijden met Bixie&Friends is een lesprogramma speciaal gemaakt voor kinderen t/m 12 jaar.
Kinderen leren spelenderwijs paardrijden en alles wat er bij het paardrijden komt kijken zoals poetsen en opzadelen, maar ook hoe paarden en pony’s verzorgd moeten worden en wat ze nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven. Dit alles word bijgehouden in een Bixie en Friends ruiterpaspoort. Er zullen in de loop van het jaar diverse Bixie momenten zijn waarop kinderen diverse diploma’s kunnen halen, zoals o.a. een poets diploma.

Meer informatie over Bixie en Friends is te vinden op onze site, en ook op de site van de KNHS ( onze overkoepelende organisatie) is hier voldoende over terug te lezen.

 

De Ruiterapp:

Wij werken bij ons op de manege met het lesprogramma van HTP, dit lesprogramma is speciaal ontwikkeld voor manege’s en manege ruiters.  Via dit lesprogamma is er een speciale Ruiterapp ontwikkeld, middels deze ruiterapp is er de mogelijkheid om zelf de lessen af te zeggen maar ook om zelf lessen in te plannen om in te halen. U kunt de ruiterapp downloaden in uw app store

Vanaf 1-2-2024 is afmelden alleen nog mogelijk via de ruiterapp, ook voor inhaallessen kunt u de app gebruiken. Mocht u er niet uit komen dan kunt ons mailen.

Hoe dit precies in zijn werk gaat kunt u terug vinden in de handleiding Ruiterapp voor ruiters, te vinden op onze site www.ruitersportcentrum.nl

 

Zomer pony en instructiekampen:

Deze zomer organiseren wij weer de allerleukste pony-, en instructiekampen! Wil jij ook een te gekke week tussen de paarden en pony’s bij ons op de manege? Geef je dan snel op voor de week van jou keuze.

Iedere dag zullen er verschillende lessen zijn van diverse instructeurs. Zo worden er dressuurlessen gegeven, waarbij je iedere les aan een ander element gaat werken. Ook worden tijdens het kamp springlessen gegeven, waarbij je gaat werken aan je wijze van rijden en je houding en zit op de sprong. Als het weer het toelaat, rijden we tijdens het kamp ook in onze eigen crosswei. De crosswei heeft een zandberg, waterbak en crosshindernissen. Dit zorgt voor uitdagende crosslessen en tijdens de warme dagen kun je heerlijk afkoelen in de waterbak

Slapen doe je deze week in onze gezellige kampeerboederij!

Kun je ook niet wachten om deze te gekke week te gaan beleven, geef je dan nu snel op! Opgeven en meer informatie kun je vinden op onze website: www.ruitersportcentrum.nl/ponykamp

 

Nieuwe wedstrijdkalender:

Wij hebben de nieuwe wedstrijdkalender inmiddels online staan op onze site, en de eerste inschrijflijsten zitten al weer in de wedstrijdmap. Naast onze gebruikelijke dressuur en springwedstrijden hebben wij dit seizoen ook weer een aantal ouder kind lessen gepland en natuurlijk kon onze jaarlijkse lessenwedstrijd niet ontbreken. Dus noteer alvast zaterdag 6 juli 2024 in de agenda voor deze super leuke en gezellige lessenwedstrijd.

 

Bingo 9 maart 2024 voor en door de carrouselles en het teamrijden:

Op zaterdag avond 9 maart zullen het jeugd carrouselteam en het team van het teamrijden een super leuke manege bingo organiseren op de manege. Tijdens deze gezellige avond zullen er diverse prijzen te winnen zijn. De opbrengt van deze bingo komt ten heel ten goede aan beide teams . Een uitnodiging en meer informatie voor de bingo volgt zo spoedig mogelijk.

 

Bixie en Friends 2 daagse cursus:

In de voorjaarsvakantie houden wij op dinsdag 20 februari en woensdag 21 februari een 2 daagse Bixie en Friends cursus voor iedereen die bij ons op de manege rijdt t/m 12 jaar. Zo willen wij jullie de mogelijkheid geven om kennis te maken met het programma van Bixie en Friends. Tijdens deze 2 daagse cursus zullen er diverse onderdelen behandeld worden, waaronder onder ander de omgang met de pony, verzorging van de pony, op en afzadelen van de pony’s, pony’s begeleiden ect.

De kosten voor deze cursus bedraagt € 100,00 ( voor 2 dagen) en wij zullen deze dagen de lunch verzorgen voor de kinderen.

De cursus vind plaats van 09.30 uur tot 15.30 uur op dinsdag 20 februari en woensdag 21 februari

Opgeven hiervoor is mogelijk via de mail: manege@ruitersportcentrum.nl

 

Geen beeldmateriaal:

Wegens de privacy wet is het bij ons niet toegestaan om foto’s of filmpjes te maken!

Wilt u wel graag een foto van uw zoon/dochter met de pony/paard overleg dit dan even met de instructie, in overleg is er wel het een en ander mogelijk.

Het plaatsen van beeldmateriaal van onze paarden/pony’s en/of instructie op social media is zonder onze toestemming niet toegestaan!

Op tijd aanwezig bij de lessen:

Wij vinden het belangrijk dat onze paarden en pony’s zowel voor de les als na de les goed verzorgt worden. Zorg ervoor dat je minimaal 15 minuten voor aanvang van je les aanwezig bent bij ons op stal, en houd er rekening mee dat je na de les ook nog +/- 15 minuten bezig bent met de na verzorging van je paard of pony.

 

Ponydagkamp in de voorjaarsvakantie:

Tijdens de voorjaarsvakantie hebben wij weer ponydagkamp. Wij geven deze vakantie dagkamp op de volgende dagen ;

  • Donderdag 22 februari
  • Vrijdag 23 februari

Tijdens het ponydagkamp ben je van 09.30 tot 15.30 uur bij ons op de manege. Wij doen de gehele dag leuke activiteiten met en zonder de pony’s/paarden. Ook zal er 2x gereden worden op deze dag. De lunch verzorgen wij deze dag.

Het ponydagkamp is voor iedereen die in de groepsles rijdt t/m 12 jaar

Kosten voor een dag dagkamp zijn € 57,50, opgeven is mogelijk via de mail : administratie@ruitersportcentrum.nl

 

Wij hopen jullie door middel van onze nieuwsbrief jullie weer voldoende te hebben geïnformeerd , mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag van jullie.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het team van Ruitersportcentrum Kraaij