De liefde voor het paard in het algemeen is Aart Kraaij met de paplepel ingegoten. Deze liefde is overgegaan van vader op zijn zoons en dochter. Dionne Kraaij heeft een manege opgezet op het terrein van het ouderlijk huis van de familie, Julian en Jan-Willem Kraaij zijn net als vader Aart beide actief in de springsport. Julian runt samen met zijn vrouw een succesvolle handelsstal in Ederveen.

Manege
De manege van Ruitersportcentrum Kraaij is opgericht in 1989. Dionne Kraaij is als jong meisje begonnen met het geven van ponylessen op haar eigen pony’s aan kinderen uit de buurt. Al vrij snel werd duidelijk dat dit een groot succes was en er werden extra pony’s aangekocht.

Het bestand met klanten werd uitgebreid en naast kinderen ging Dionne ook lesgeven aan volwassenen. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig ruitersportcentrum met meer dan 150 lesklanten elke week.

Ruitershop
De ruitershop van de familie Kraaij is ruim 25 jaar geleden opgericht omdat er in de omgeving van het bedrijf behoefte was aan een shop met kwalitatief goede ruitersportartikelen.

Aart Kraaij is gediplomeerd zadelmaker en heeft naast de ruitershop dan ook een eigen zadelmakerij waar hij zadels opvult, repareert en/of aanpast. Daarnaast is het ook mogelijk om met hem op locatie zadels te passen.

De ruitershop is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in de omgeving en heeft ondertussen een ruim assortiment merken in haar collectie voor de beginnende manegeruiter tot de professionele wedstrijdruiter. Een aantal merken uit de collectie zijn, Harry’s Horse, Ariat, Kingsland, Animo, etc.

Team
Ruitersportcentrum Kraaij is inmiddels in het bezit van een groot team dat bestaat uit Aart, Wilma en Dionne Kraaij en een aantal enthousiaste instructrices, stalmedewerkers, winkel- en barmedewerkers.