Succesvol districtskampioenschap mennen bij Ruitersportcentrum Kraaij

In het weekend van 27 en 28 juni vond rondom Ruitersportcentrum Kraaij in Nijkerkerveen voor de tweede keer een samengestelde menwedstrijd plaats. Tijdens deze wedstrijd werd tevens het Districtskampioenschap Oost verreden.

De zaterdag stond in het teken van dressuur en vaardigheid en op zondag werd de marathon verreden. Er was een route uitgezet in de omgeving van Nijkerkerveen waarbij het parcours over diverse landerijen werd gevoerd. Op het terrein van de manege had de organisatie gezorgd voor zes uitdagende hindernissen welke garant stonden voor spektakel en een goede publieke belangstelling. In totaal namen 101 combinaties deel aan het evenement.

In de enkelspan pony klasse 1 werd Lisanne Meerten gehuldigd als districtskampioen. De Nijkerkse Maaike Kraay werd tweede. In klasse 2 was het kampioenschap voor Sander van Velthoven gevolgd door Lisa Tutert. In klasse 3 won Jan Hofmeyer gevolgd door Mart Koerhuis.

In de enkelspan paarden was het kampioenschap in klasse 1 voor Albert Hooyer gevolgd door Iris Hutterd. In klasse 2 won Arjen Holties en in klasse 3 ging het goud naar Elsbeth Broekhuis en werd Stefan van Meijden reservekampioen.

In de 2-span pony klasse 1 werd Marjolein Jansen kampioen gevolgd door Eveline Roseboom. In klasse 2 was het eremetaal voor Frank Bolt en werd Mariëlle Feenstra tweede. In klasse 3 was het goud voor Renske van de Reijden en werd Jurgen Bolt reserve.

Bij de 2-paard klasse 1/2/3 was het districtskampioenschap voor Herman Simmelink met een tweede plaats voor Wybe kramer. En in de 4-pony klasse 1/3 werd Hendrik-Jan Beekhuiszen kampioen en werd Wout van Veluw tweede.

Bovenstaande uitslagen betreffen het districtskampioenschap, in de wedstrijd namen ook ook menners van buiten het district deel.