Er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd voor de ruiters van Ruitersportcentrum Kraaij, er vinden FNRS dressuurwedstrijden en FNRS springwedstrijden plaats maar ook diverse ander wedstrijden.

De dressuurproeven die worden gereden heten F-proeven. Deze proeven beginnen bij de F1. Tijdens de proef zijn er voorlezers in de bak aanwezig die de ruiter precies vertellen waar zij of hij heen moet en wat je moet doen. Meer informatie over de dressuurproeven staan in het FNRS proevenboekje, deze is te vinden in het handboek van de FNRS  ‘Leer paardrijden met plezier’ te koop in onze ruitershop.

Wanneer kun je meedoen aan deze dressuurwedstrijden?

 • Als je minimaal een half jaar in de groepsles zit;
 • Als je de letters in de bak kan lezen;
 • Als je alle figuren kent (grote volte, van hand veranderen, gebroken lijn, etc.)

Als je niet weet welke F-proef je moet rijden kun je dit het beste even overleggen met jouw instructie. Zij weten vaak waarin jij mag starten!

Wanneer mag ik een klasse hoger:

Na het behalen van 5 promotie punten mag je een klasse hoger starten.
Na behaalde van de even klasse bv F2, F4 is er diploma rijden deze moet je halen om een klasse hoger te mogen starten, dit is mogelijk tijdens de gewone F proeven dagen je moet het wel aangeven op het inschrijfformulier.
Diploma rijden bestaat uit een F proef en een theorie gedeelte. ( te vinden in het FNRS handboek ‘Leer paardrijden met plezier’ )

Kosten:
F proef € 11.-
Diploma rijden € 15.-

Wat moet je aan?

 • Een (witte) rijbroek met laarzen of rijschoenen met chaps;
 • Een goedgekeurde helm;
 • Een donkerblauw of zwarte trui met een witte kol of een blouse met plastron en rij jasje;
 • Witte handschoenen;
 • Zweep (maximale lengte van een zweep 1.00 m.)

Het is niet toegestaan om de dekjes van de manegepony’s en paarden te wisselen.
Bij de bar kan jij je opgeven voor deze wedstrijden, hier bevind zich de wedstrijdmap. In de wedstrijdmap schrijf je jezelf voor de desbetreffende wedstrijd in met je naam en  geef je ook 5 pony’s of paarden door waar je graag op wilt rijden. Het is van beland  om pony’s of paarden te kiezen waar jij al eens op hebt gereden, dan weet je hoe ze zijn.

De sluitingsdata is twee weken voor de wedstrijd. Vol is vol! Het inschrijfgeld blijft daarna verschuldigd aan de manege. Ongeveer een week voor de wedstrijd staat de startlijst op onze site online.

Kijk voor de aankomende wedstrijden in de wedstrijd- en evenementenkalender.

Afmelden voor wedstrijden kan door een mail te sturen naar administratie@ruitersportcentrum.nl

Extra Corona Regels voor de FNRS wedstrijden:

 • Kom niet indien je verkouden, griep, loopneus of verhoging hebt, of indien iemand uit je huishouden deze klachten heeft.
 • Het is weer mogelijk om als toeschouwer te komen kijken bij de wedstrijd.
 • Ouders zijn helaas nog niet toegestaan in de stallen, wij zorgen ervoor dat er gedurende de hele wedstrijd hulp aanwezig is met invlechten,opzadelen afzadelen ect.
 • Wij volgen de richtlijnen van het RIVM op, mochten deze wijzigen dan wijzigen wij ook onze regels