carrouselWat is carrousel rijden?
Carrousel rijden is een van de weinige teamsporten binnen de paardensport, welke toegankelijk is voor alle ruiters, jong en oud, indien een bepaald basisniveau aanwezig is.

Een carrousel team bestaat uit 12 of 16 ruiters op paarden of pony’s die op een verantwoorde wijze in een geordende colonne,  bijvoorbeeld met tweeën of vieren naast elkaar, een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. Deze door de groep samengestelde figuren worden gereden op passende muziek.

Het effect ontstaat door de eenheid van de groep, waarbij geen enkele ruiter of paard/pony opvalt. Het tempo, de onderlinge afstand en de afstemming op elkaar bepalen het niveau.

Het leuke aan carrousel rijden is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een enkel paard/pony of ruiter, maar juist van de prestatie van de groep in zijn geheel.

Bij het carrousel rijden wordt er wel van je verwacht dat je alle lessen volgt en jij je niet zomaar afmeldt, het is namelijk een teamsport! Het hele jaar oefen je voor het Divisiewedstrijd, waarbij het team zich voor het Nederlands Kampioenschap kan plaatsen. De divisiewedstrijd wordt verreden in mei of juni op een zondag.

De resultaten van de afgelopen jaren:

2016 5e plaats eerste divisie pony’s
3e plaats eredivisie paarden + Prix d’Elegance
1e plaats tweede divisie paarden
2015 1e plaats tweede divisie pony’s
2e plaats eredivisie pony’s + Prix d’Elegance
2e plaats eerste divisie paarden + Prix d’Elegance
2014 6e plaats eredivisie pony’s
6e plaats eerste divisie pony’s + Prix d’Elegance
2e plaats eerste divisie paarden
2013 Nederlands Kampioen B-poule pony’s
3e plaats E-poule paarden
3e plaats D-poule pony’s
2012 4e plaats B-poule pony’s
Nederlands Kampioen F-poule paarden + Prix d’Elegance
2011 2e plaats C-poule pony’s + Prix d’Elegance
Nederlands Kampioen G-poule paarden + Prix d’Elegance
2010 5e plaats C-poule pony’s
7e plaats G-poule paarden
2009 5e plaats C-poule pony’s

Ben jij na het lezen van deze informatie ook geïnteresseerd geraakt in carrousel rijden en zou je graag eens een kijkje willen nemen bij een van onze lessen? Dat kan! Kom gerust eens kijken bij één van de lessen op dinsdag- of vrijdagavond, of neem contact op met Dionne Kraaij!