UW ZADEL ONZE  ZORG! 

Het team:

Het gespecialiseerde team bestaande uit vader en dochter Aart en Dionne Kraaij  hebben al vele jaren ervaring met zadels passen.

Aart Kraaij is al sinds jaar en dag bezig in en met paarden en heeft veel bereikt in de wedstrijdsport. Hij heeft verschillende paarden uitgebracht in de ZZ en ook internationaal. Daarnaast heeft hij veel les gegeven en dus veel kijk op ruiter en paard. Aart heeft zijn opleiding gevolgd bij BR en daarna vele bijscholingscursussen gevolgd o.a. bij Prestige en Erreplus. Kortom een zeer deskundige zadelpasser.

Dionne Kraaij is als jong meisje actief geweest in de wedstrijdsport maar dit is sinds de oprichting van het manegebedrijf samen met haar ouders op een laag pitje komen te staan. Op het manege bedrijf is het van groot belang dat alle paarden en pony’s een zo goed mogelijk passend zadel hebben en daarom heeft zij in 2015 de cursus Master Saddle Fitting Consultant met succes afgerond. Nu kan ze net als haar vader elke combinatie een juist advies geven over een juist zittend zadel.

Zadel pas service:

Bij de aanschaf van een nieuw zadel komt veel kijken. Het zadel moet qua maat en model goed zitten voor de ruiter en minstens zo belangrijk is dat het zadel goed ligt op de rug van uw paard. Wanneer u een nieuw zadel heeft aangeschaft of wanneer uw oude zadel een volledig nieuwe vulling heeft gekregen dient het zadel na 8 tot 12 weken opnieuw bekeken te worden. De vulling van uw zadel zal zich namelijk gaan settelen, waardoor de balans van uw zadel kan veranderen. Het zadel zal indien nodig, licht bijgevuld moeten worden om de balans weer te herstellen. Dit dient ter plekke te gebeuren omdat het zadel na het bijvullen op het paard beoordeeld moet worden.
Daarnaast raden wij u aan om uw zadel 2 keer per jaar te laten checken door een gecertificeerd MSFC zadelpasser. Met name bij een jong paard die vol in ontwikkeling is of een paard dat ziek is geweest en zijn bespiering is verloren is dit van groot belang. Dit alles om problemen van slecht passende zadels te voorkomen.

Een slecht passend zadel kunt u voorkomen door goed op de volgende punten te letten:
– Bij de aanschaf van het zadel meteen goed op maat te laten maken
– Door minstens 1 keer per jaar het zadel na te laten kijken

Het is mogelijk om met uw paard bij onze ruitershop langs te komen voor een zadeladvies.In de ruitershop beschikken wij over een groot assortiment zadels van veel verschillende merken in verschillende prijsklasse’s.  Merken waar wij veel en graag mee samenwerken zijn o.a. Erreplus, Prestige, Childeric, Anatomica, Kentaur en Passier. Het is mogelijk uw oude zadel in te ruilen bij aanschaf van een nieuw zadel

We beschikken indien het nodig mocht zijn over 3 binnen rijbanen en een werkplaats waar een zadel ter plekke aangepast kan worden.
Daarnaast is het ook mogelijk om op uw eigen locatie een afspraak te maken. We beschikken over een zadelwagen met meer dan 80 zadels en een mobiele werkplaats waar we als het nodig is ter plaatse het zadel kunnen aanpassen/opvullen. Voor het zadels passen op locatie rekenen wij een km-vergoeding.

Zadels passen doen wij op afspraak zodat wij uitgebreid de tijd hebben voor u. Neemt u contact op via 0342-461400 of 06-55861973 om een afspraak te maken!

Reparaties:

Ook kunt u bij ons terecht voor reparaties van uw zadel of tuigage.

Hierbij kunt u denken aan:

  • Bijvullen of weghalen vulling
  • Geheel nieuwe vulling
  • Breder of smaller maken van de boom
  • Nieuwe singelstoten
  • Overige reparaties