Pony- en instructiekamp 2024

De datums voor de zomer ponykampen zijn bekend! Vanaf nu kun je, je inschrijven voor het ponykamp van 2024.

 

Ben jij ook het liefst de hele dag bij je pony/paard?
Kom dan gezellig een week bij ons op ponykamp of instructiekamp.

Deze zomer organiseren wij  de leukste pony/instructiekampen! Een week lang heb jij je eigen paard of pony en rijd je twéé keer per dag gevarieerde lessen. Je slaapt op ons terrein, in onze gezellige kampeerboerderij . We hebben verschillende soorten lessen, dressuur, springen en crossen. Ook worden er dressuur en spring clinics gegeven. Wij doen deze week diverse leuke activiteiten zowel met als zonder de paarden en pony’s. Kortom, het wordt een week die je niet zal vergeten!

Wij bieden voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 12 jaar het leukste ponykamp van Nederland aan en voor kinderen vanaf 12 jaar t/m 16 jaar bieden wij  zeer leerzame instructiekampen aan.

Mocht je geen rijervaring hebben, dan bieden wij voor de rijlessen een aangepast programma aan.

 

 

Hoe ziet de eerste dag eruit?

Onze ponykampen en instructiekampen beginnen op maandag om 10.00 uur. Als iedereen er is gaan we naar de gezellige kampeerboerderij waar je een lekker bed uit kan kiezen en je koffer/tas neer kan zetten. Onze kampeerboerderij bestaat uit 4 slaapkamers, in 1 van deze kamers zal de leiding van jouw week slapen.

In de ochtend gaan we met iedereen een kennismakingsspel doen, zodat we elkaar alvast een beetje leren kennen en er een onvergetelijke week van kunnen maken. Ook zullen wij deze ochtend kennis maken met de pony’s en de paarden!

’s Middags gaan we met z’n allen naar stal om de paarden lekker te poetsen en klaar te maken voor de eerste keer rijden.  Tijdens de eerste keer rijden zullen we de groepen in gaan delen (leeftijd en niveau) onder begeleiding van onze gediplomeerde instructeurs.

In het avondprogramma zullen wij nog een keer gaan rijden en daarna zal er een spel gespeeld worden.

Dagelijks zal er ontbeten en geluncht worden met divers brood, beleg en fruit. ’s Avonds verzorgen wij een warme maaltijd voor de kinderen.

 

 

Wat gaan we deze week allemaal doen met ponykamp:

We rijden 2 keer per dag en jullie krijgen les van onze gediplomeerde instructeurs. Er zal worden gesprongen, dressuur gereden worden, maar ook zeker leuke spelletjes gespeeld worden . Als het weer een beetje mee zit gaan wij ook rijden in onze cross wei. In de cross wei hebben wij naast diverse cross hindernissen ook een grote waterbak, waar heerlijk doorheen gereden kan worden.

Daarnaast zullen wij ook diverse activiteiten doen met de paarden en de pony’s, naast het rijden. Denk hierbij aan een les grondwerk en een heuse pimp je pony modeshow en leuke avondspellen.

’s Avonds doen we leuke spelletjes met alle  instructiekampers en ponykampers en bij goed weer maken wij gebruik van ons eigen zwembad. Op donderdagavond houden wij een gezellige bonte avond, waarvoor wij tussendoor ruimte maken om te oefenen. Bij de bonte avond wordt het een  groot feest waarbij wordt gedanst en leuke spelletjes worden gedAls je wilt zien hoe leuk onze ponykampen zijn kijk dan eens terug in de foto’s van de voorgaande jaren

Onze ponykampen zijn voor alle kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar, rij ervaring is hiervoor niet noodzakelijk. Vanaf 12 jaar bieden wij instructiekampen.

 

 

Wat gaan we deze week allemaal doen met instructiekamp:   

Het instructiekamp is een kamp waarin we een combinatie maken van leerzame trainingen en  veel lol maken. Het instructiekamp is voor ruiters vanaf 12 jaar t/m 16 jaar.

Het wordt een intensieve week, waarin we fanatiek aan de slag gaan, maar daarnaast staan er ook leuke en ontspannende activiteiten op het programma. Zo zullen we 2x per dag gaan rijden en krijgen jullie les van diverse instructeurs. We zullen deze week de nadruk leggen op dressuur en springen. Maar zullen als het weer het toelaat ook zeker gebruik maken van onze crossweide. Daarnaast zal er ook een les gegeven worden in grondwerk. En zullen er diverse clinics en theorielessen zijn. Denk hierbij aan een dressuur en springclinic maar ook bijvoorbeeld aan longeerlessen. Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor de verzorging van de paarden en pony’s.

’s Avonds doen we leuke spelletjes met alle ponykampers en instructie kampers bij goed weer maken wij gebruik van ons eigen zwembad. Op donderdagavond houden wij een gezellige bonte avond, waarvoor wij tussendoor ruimte maken om te oefenen. Bij de bonte avond wordt het een  groot feest waarbij wordt gedanst en leuke spelletjes worden gedaan.

Onze instructie kampen zijn voor alle kinderen in de leeftijd van 12 jaar t/m 16 jaar. Bij geen rij ervaring bieden wij voor de rijlessen een aangepast programma aan.

 

Schrijf je in