Pony- en instructiekamp 2023

De datums voor de zomer ponykampen zijn bekend! Vanaf nu kun je, je inschrijven voor het ponykamp van 2023.

Ben jij het liefst elke dag op de manege? En heb je er altijd al van gedroomd om je eigen paard of pony te hebben? Dan is dit je kans. Deze zomer organiseren wij weer de leukste ponykampen. Een week lang heb jij je eigen paard of pony en rijd je twéé keer per dag gevarieerde lessen. Je slaapt in onze gezellige kampeerboerderij en doet allerlei leuke activiteiten als een fotoshoot en vrijheidsdressuur. Het is een week die je niet zal vergeten!

Een gezellig week met jouw maatje
Ponykamp begint op maandagochtend. Iedereen komt vol spanning aan, want welke pony of welk paard zal een week lang jouw maatje zijn?  Zodra iedereen aanwezig is, maak je kennis met de hele groep en de leiding. Ook is dit het moment dat je eindelijk hoort op welke pony of op welk paard je de hele week mag rijden.

De pony’s en paarden staan deze ochtend heerlijk op de wei. Onder toezicht worden de pony’s en paarden binnengehaald door de leiding en instructie. De paarden lopen bij ons namelijk gewoon los op het terrein.

Het ponykamp voor iedereen
Tijdens het ponykamp rijd je dagelijks onder begeleiding van gediplomeerde instructie. De instructeurs hebben ieder hun eigen kennis en expertise om de ruiters zo veel mogelijk te leren. De lessen vinden plaats in kleinere groepen, zodat iedereen op zijn eigen niveau rijdt. Tijdens de kennismaking worden de ruiters op basis van hun niveau ingedeeld bij het ponykamp of instructiekamp. Je komt in aanmerking voor het instructiekamp als je 12 jaar of ouder bent en F8 niveau kunt rijden.

Lessen voor ieder wat wils
Iedere dag zullen er verschillende lessen zijn van diverse instructeurs. Zo worden er dressuurlessen gegeven, waarbij je iedere les aan een ander element gaat werken. Denk bijvoorbeeld aan houding en zit, maar ook balans van je paard. Met het instructiekamp duik je er nog eens dieper op in tijdens een workshop anatomie.

Ook worden tijdens het kamp springlessen gegeven, waarbij je gaat werken aan je wijze van rijden en je houding en zit op de sprong. Met het instructiekamp ga je deze elementen toepassen tijdens het rijden van een parcours. Zo wordt de invulling van de lessen volledig afgestemd op de verschillende lesgroepen.

Als het weer het toelaat, rijden we tijdens het kamp ook in onze eigen crosswei. De crosswei heeft een zandberg, waterbak en crosshindernissen. Dit zorgt voor uitdagende crosslessen en tijdens de warme dagen kun je heerlijk afkoelen in de waterbak.

 

Fotoshoot, vrijheidsdressuur en nog veel meer
Naast het paardrijden zijn er nog veel meer activiteiten met en zonder paard. Zo worden er clinics gegeven in dressuur en springen. Ook krijg je les in vrijheidsdressuur, waar je jouw paard of pony leert om op een blok te staan. Of wat dacht je van een fotoshoot met je paard of pony, zodat je deze week niet zal vergeten? De avond staat in het teken van gezellige groepsspellen en bij mooi weer kun je zwemmen in ons eigen zwembad.

 

 

 

Je bent van harte welkom om bij ons een geweldige week pony- instructiekamp te komen beleven!  Twijfel niet te lang en geeft je snel op voordat het vol zit1

Schrijf je in