Op zondag 28 mei vonden bij Ruitersportcentrum Kraaij in Nijkerkerveen de VCN eerste- en eredivisiewedstrijden carrouselrijden voor pony’s plaats. Carrouselrijden is een van de weinige teamsporten in de paardensport. Hierbij rijden 12 of 16 ruiters onder leiding van een commandant een kür op muziek met daarin de mooiste figuren. Een jury beoordeelt de proef op wijze van rijden, moeilijkheidsgraad, uitstraling en muziekkeuze.

In totaal 8 teams in de eerste divisie en 16 starts in de eredivisie strijden om de eer én voor een startkaart voor het NK Carrouselrijden dat in juli in Haarlem wordt verreden. Het ponycarrouselteam van Manege Kraaij heeft onder leiding van Dionne Kraaij een keurige proef neergezet. De groep reed voor het eerst in de eredivisie. De concurrentie van 7 andere groepen was sterk, maar het team eindigde desondanks op een keurige vijfde plaats.

Opnames nabestellen

Tijdens de wedstrijd heeft iedereen op internet mee kunnen kijken via een livestream. De beelden van alle proeven zijn opgenomen en na te bestellen voor een bedrag van 15 euro. Geïnteresserd? Stuur dan even een mailtje naar administratie@ruitersportcentrum.nl.