Bij de aanschaf van een nieuw zadel komt veelal veel kijken. Het zadel moet qua maat en model goed zitten voor de ruiter en minstens zo belangrijk is dat het zadel goed ligt op de rug van uw paardd. Wanneer u een nieuw zadel heeft aangeschaft of wanneer uw oude zadel een volledig nieuwe vulling heeft gekregen dient het zadel na 8 tot 12 weken opnieuw bekeken te worden. De vulling van uw zadel zal zich namelijk gaan zettelen, waardoor de balans van uw zadel kan veranderen. Het zadel zal indien nodig, licht bijgevuld moeten worden om de balans weer te herstellen. Dit dient ter plekke te gebeuren omdat het zadel na het bijvullen op het paard beoordeeld moet worden.

Daarnaast raden wij u aan om uw zadel 2 keer per jaar te laten checken door een gecertificeerd MSFC zadelpasser. Met name bij een jong paard die vol in ontwikkeling is of een paard dat ziek is geweest en zijn bespiering is verloren is dit van groot belang. Dit alles om problemen van slecht passende zadels te voorkomen.

Een slecht passend zadel kunt u voorkomen door goed op de volgende punten te letten:
– Bij de aanschaf van het zadel meteen goed op maat te laten maken
– Door minstens 1 keer per jaar het zadel na te laten kijken

In de ruitershop beschikken wij over een groot assortiment zadels van veel verschillende merken in verschillende prijsklassen. Merken waar wij veel en graag mee samenwerken zijn o.a. Erreplus, Prestige, Kentaur, JC en Passier. Het is mogelijk uw oude zadel in te ruilen bij aanschaf van een nieuw zadel.