Paardrijlessen tijdens ponykamp is voor elk niveau
Als je zondag bij ons aankomt gaan we na de kennismaking met elkaar en de leiding op zoek naar een passende pony/paard die aansluit bij jouw niveau. Deze pony is dan de hele week jouw pony! Daarnaast delen we jullie in verschillende lesgroepen zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan krijgen. Ook als je helemaal onervaren bent kan je bij ons op ponykamp komen. We leren je dan naast paardrijden ook hoe je je paard moet verzorgen en opzadelen. Alle lessen tijdens het ponykamp worden gegeven door gediplomeerde instructie.

ponykamp rsc kraaij 2015 week 3 (165)Rijlessen
Tijdens het ponykamp rijd je in totaal vaker dan 10 keer! Doordat je zo vaak rijdt in een week leer je ook heel veel. Afhankelijk van je niveau besteden we tijdens de dressuurles aandacht aan bijvoorbeeld houding en balans of rechtgerichtheid. Tijdens het kamp is er ook een springles voor de verschillende niveaus. De beginners leren balans te krijgen d.m.v. balkjes en een klein sprongetje en de gevorderden leren hoe ze het beste een (klein) parcours kunnen springen.

Instructiekamp
Wil je in je week ponykamp echt nieuwe dingen leren? Dan kan je bij ons op instructiekamp! Je kan kiezen of je de nadruk op springen of dressuur wil leggen. Tijdens de lessen gaan we elke keer dieper in op een ander onderdeel van het paardrijden, bijvoorbeeld houding en zit, gebogenheid, proefgericht rijden, parcours rijden of een crossles. Jullie hebben ook een les van een gastinstructie en een theorieles. 

 

ponykamp rsc kraaij 2015 week 1 (29)