Lessen voor ieder wat wils

Tijdens het ponykamp rijd je dagelijks onder begeleiding van gediplomeerde instructie. De instructeurs hebben ieder hun eigen kennis en expertise om de ruiters zo veel mogelijk te leren. De lessen vinden plaats in kleinere groepen, zodat iedereen op zijn eigen niveau rijdt. Tijdens de kennismaking worden de ruiters op basis van hun niveau ingedeeld bij het ponykamp of instructiekamp. Je komt in aanmerking voor het instructiekamp als je 12 jaar of ouder bent en F8 niveau kunt rijden.

Iedere dag zullen er verschillende lessen zijn van diverse instructeurs. Zo worden er dressuurlessen gegeven, waarbij je iedere les aan een ander element gaat werken. Denk bijvoorbeeld aan houding en zit, maar ook balans van je paard. Met het instructiekamp duik je er nog eens dieper op in tijdens een workshop anatomie.

Ook worden tijdens het kamp springlessen gegeven, waarbij je gaat werken aan je wijze van rijden en je houding en zit op de sprong. Met het instructiekamp ga je deze elementen toepassen tijdens het rijden van een parcours. Zo wordt de invulling van de lessen volledig afgestemd op de verschillende lesgroepen.

Als het weer het toelaat, rijden we tijdens het kamp ook in onze eigen crosswei. De crosswei heeft een zandberg, waterbak en crosshindernissen. Dit zorgt voor uitdagende crosslessen en tijdens de warme dagen kun je heerlijk afkoelen in de waterbak.