Afgelopen zondag organiseerde Manege Kraaij in Nijkerkerveen de wedstrijden in de eerste- en eredivisie carrouselrijden voor pony’s. 23 teams van maneges uit het hele land streden om de prijzen én om plaatsing voor de NK-finale.

In een sterk deelnemersveld reed team Ruitersportcentrum Kraaij Junior onder leiding van commandante Eline van den Bos een fraaie kür op muziek en behaalde daarmee een eervolle 5e plaats.

Tijdens het evenement was er tevens aandacht voor Pink Ribbon, dat zich inzet in de strijd tegen borstkanker. In de afgelopen maanden heeft het carrouselteam zich ingezet voor het goede doel. Door het inzamelen, ondermeer door het wassen van auto’s, verkopen van cup-cakes, een sponsorloop, en het rondlopen met een stappenteller op het evenement voor 1 cent per stap (totaal 12.454 stappen!) werd een bedrag van meer dan 1400 euro opgehaald.

Manege Kraaij maakt zich nu op voor de volgende wedstrijd, de eerste divisie voor paarden onder leiding van Dionne Kraaij, op zondag 8 mei in Bunschoten.

Foto: Sybrand Nauta